Radionica: Put u središte duše – Sasha Riess Elysium

Radionica: Put u središte duše

ponašanje psa psihologija psa

Da psi liče na svoje vlasnike je rečenica koju ćemo često čuti. A da li nam ovo shvatanje o specifičnoj povezanost čoveka i psa može pomoći i da rešimo probleme koje imamo u ponašanju pasa ili izlečenju njihovih bolesti? Rezultati radionice su tokom proteklih godina davali potvrdan odgovor.

O radionici 

Kako mi to utičemo na pse? Ili: šta njihovo ponašanje govori o nama? Možemo li njihovu agresivnost, anksioznost, odnos prema drugim osobama i psima povezati sa sobom? Na prvi pogled ćemo verovatno uvideti da tu nečega ima, ali će nam sve, verovatno, izgledati kao puka slučajnost ili ustaljena navika koju pas kopira.

Ima tu istine. Pas nas kopira, jer on nam je poput najboljeg prijatelja u kome prepoznamo svoj odraz. Pas je naš najbolji učitelj života i, kao totemska životinja savremenog čoveka, tu je da nas suoči s nama samima. A, s obzirom na činjenicu da pas nema mogućnost da nam rečima prenese ono što vidi i oseća, to će nam pokazivati kroz svoje ponašanje ili simtome bolesti.

 

Na ovu radionicu su često dolazili ljudi koji su ranije pokušavali da sa trenerom reše problematično ponašanje psa. Tako su uspevali da obuzdaju agresivnog psa, koji je potom postao anksiozan, a kada je rešen i taj problem, pojavili su se simptomi bolesti. Razlog je što su se treneri i veterinari bavili posledicama, što jeste njihov posao, i to jako važan, ali da bi se stanje trajno promenilo, potrebno je rešiti uzrok.

 

Upravo o tom uzroku razgovaramo na radionicama, koje su nastale kao posledica ukrštanja znanja i tehnika porodičnog rasporeda Berta Helingera i znanja o psihologiji pasa koje sam sticao radeći s njima 30 godina. O samoj radionici moj mentor Vlado Ilić kaže da ona otkriva "često nedokučivu dinamiku složenog i jedinstvenog odnosa psa i čoveka".

Šta ću naučiti? 

Ovo je mesto na kom ne dobijamo odgovore. Niko nam neće reći formulu kako da naš pas preko noći ozdravi ili promeni ponašanje, jer čak i da je takva formula moguća, nije trajna. Ova radionica će pokrenuti procese, koje ćemo potom sami da rešavamo, a promene kod psa (i nas vlasnika) će doći kao posledica.

Kada i gde? 

Radionice se održavaju nedeljom od 11 časova, u Makedonskoj 21 u Beogradu. Takođe, radionice će biti održavane i u drugim gradovima i drugim terminima, o čemu možemo da vas blagovremeno obaveštavamo.

Ukoliko to želite, kliknite ovde

Naredna radionica:

7. septembar 2019.

Koliko košta? 

Cena radionice je 2.000 dinara. 

PRIJAVA