Harmonija savršenog odnosa čoveka i psa

Radionica: Šta psi govore o nama?

Da psi liče na svoje vlasnike je rečenica koju ćemo često čuti. Da li nam ona može pomoći da rešimo probleme koje imamo u ponašanju pasa ili izlečenju njihovih bolesti? Rezultati radionice nastale tokom proteklih godina na ova pitanja odgovaraju potvrdno. 

O radionici 

Kako mi to utičemo na pse ili još bolje pitanje šta njihovo ponašanje govori o nama? Možemo li njihovu agresivnost, anksioznost, odnos prema drugim osobama i psima povezati sa sobom? Na prvi pogled ćemo verovatno uvideti neke dinamike, ali one će nam izgledati kao puka slučajnost ili ustaljena navika koju pas kopira. 
Zapravo, niste daleko od istine, pas nas kopira, jer ona nam je poput najboljeg prijatelja u kome prepoznamo svoj odraz. Pas je naš najbolji učitelj života i kao totemska životinja savremenog čoveka, tu je da nas suoči s nama samima. 
Kako pas nema mogućnost da nam rečima prenese ono što vidi i oseća, to će nam pokazivati kroz svoje ponašanje ili simtome bolesti. 
Na radionice su često dolazili ljudi koji su ranije pokušavali da reše problematično ponašanje psa s trenerom. Tako su uspevali da obuzdaju agresivnog psa, koji je potom postao anksiozan, a kada je rešen i taj problem, pojavili su se simptomi bolesti. Razlog je što su se treneri i veterinari bavili posledicama, što i jeste njihov posao i on je jako važan, ali da bi se stanje trajno promenilo, potrebno je rešiti uzrok. 
Upravo o tom uzroku razgovaramo na radionicama, koje su nastale kao posledica ukrštanja znanja i tehnika porodičnog rasporeda Berta Helingera i znanja o psihologiji pasa koje sam sticao radeći s njima 30 godina. O samoj radionici moj mentor Vlado Ilić kaže da ona otkriva "često nedokučivu dinamiku složenog i jedinstvenog odnosa psa i čoveka". 

Šta ću naučiti? 

Ovo je mesto na kojem ne dobijate odgovore. Niko vam neće reći formulu kako da vaš pas preko noći ozdravi ili promeni ponašanje, jer čak i da je moguća, nije trajna. Ova radionica će pokrenuti procese, koje ćete potom sami rešavati, a promene kod psa će doći kao posledica. 

Kada i gde? 

Radionice se održavaju četvrtkom od 20 časova, u Makedonskoj 21 u Beogradu. Takođe, radionice će biti održavane i u drugim gradovima i drugim terminima o čemu možemo da vas blagovremeno obaveštavamo. Ukoliko to želite, kliknite ovde

Naredne radionice: 

7. februara 2019. 

21. februara 2019.

28. februara 2019. 

 2. maj 2019.

16. maj 2019.

 30. maj 2019. 

Koliko košta? 

Cena radionice je 2.000 dinara. 

PRIJAVA